dinsdag 9 juni 2009

Liefdesperikelen

De liefde. Misschien een onderwerp dat minder bedeeld is in mijn leven. Een blik in de spiegel leert dat ik op het eerste gezicht weinig op heb met de liefde. Die verschuilt zich ergens, achter een decorum. Het is voor mij moeilijk om liefde handen en voeten te geven. Mijn hoofd zit er echter vol mee. Dat is precies het dilemma, want is liefde een hoofdzaak of een toestand waar het hart van vol is? In de eerste plaats is mijn hart een holle spier die het bloed door mijn lichaam pompt. Zal met die rode vloeistof ook de liefde zich verplaatsen in mijn lijf?
Van Dale omschrijft liefde als 'warme genegenheid'. En bij diverse betekenissen van warm keren 'hartelijk' en 'hartstochtelijk' terug.
Liefde is onmiskenbaar iets van mens tot mens en sorteert een aangenaam aandoend effect. Dat effect, van de liefde in mijn leven, tracht ik de laatste tijd in taal te duiden. Aangezien het vooralsnog een particuliere zoektocht is, heb ik er op deze plaats al genoeg woorden aan gewijd. Mijn liefdesperikelen bewaar ik voor een afspraak tête à tête.

12 opmerkingen:

Mona zei

Och, Bloothooi heeft weer eens twijfels over zijn liefde. Zijn we eindelijk van Duco verlost, komt die met het volgende uitgekauwde feuilleton aan zetten. En ja Blootleuter, ik hoop voor je dat de rode vloeistof zich af en toe verplaatst in je lijf. Gelukkig zijn daar wel weer pilletjes voor. Voor de liefde zijn helaas geen pilletjes. Begin eerst maar eens van jezelf te houden voordat je de mensen die al wel van jou houden te laten vallen. Schrijf een boek, bereik een mijlpaal die je voor je zelf vaststelt maar hou op met dat zelfmedelijden. Drink een glas bier en trek daarna een jenever 'adje' achterover. Dan heb je ook een soort tête à tête. Als je gezelschap zoekt om mee te drinken dan hoor ik het wel. Misschien wil Kim Holland ook wel mee...

Kim Holland zei

Ja, lijkt mij heerlijk om door Blootstoot te worden gepaald...

Mona zei

Dat is nog maar de vraag Kimmie. Als het rode vloeistof niet verder zijn lijf ingaat dan wordt er weinig gepaald. Dan heb je zeg maar een slap aftreksel van Blootstoot.

Kim zei

Maakt niet uit, ik vind Bloothooi een lekkere vent, dus die paal krijg ik wel overeind...

Mona zei

Ben alleen bang dat je bij hem geen voet tussen de deur krijgt. Is voor jou natuurlijk ook al weer een tijd geleden dat je daar bedreven in was. Ach een carriereswitch heeft soms ook zijn nadelen.

Kim zei

Beste Mona,
Mijn moeder overleed toen ik 14 was. Mijn moeder was Jehova's getuige en kennelijk was ik dat toen ook. Al heel kort na haar overlijden heb ik daar afstand van genomen. Ik heb dus nimmer voeten tussen deuren hoeven zetten. Wel jammer dat iedereen telkens doorzeurt over iets dat in mijn jeugd heeft plaatsgevonden. Zo is er dus ook geen sprake van een carrièreswitch, althans, niet op dit gebied.

Mona zei

Schijnbaar is jouw huidige leven niet zo heel boeiend. Eigenlijk heel ordinair of burgerlijk. Dan gaan mensen toch vaak zoeken naar zaken uit het verleden. Ja en bij jou is dat nu eenmaal het verhaal van de voet tussen de deur. Ach, gelukkig is het nog allemaal redelijk onschuldig. Voor hetzelfde geld hadden ze je uitgemaakt voor een paaldansende pornoslet. Dat is toch veel vervelender.

Kim zei

Mijn huidige leven niet boeiend? Ha ha, ik 'pak' minstens tien geboeide kerels per dag. Zij hebben éénmaal lol, ik tienmaal én ik krijg er nog geld voor ook. Nee Mona, ga jij maar lekker briefjes van gefrustreerde huisvrouwtjes beantwoorden.

Kim zei

Vergat ik nog, Bloothooi is een van mijn meest trouwe klanten... Die informatie kan ik nu wel blootgeven.

Mona zei

Wat een ondeugende jongen is het toch die heer Bloothooi of moet ik zeggen jongeheer Bloothooi

Kim zei

Ik ken hem eigenlijk het beste als Hugo.

Mona zei

Ja, het is me een baasje